kort om Sosiale medier sin påvirkningskraft.

I dette blogginnlegget skal jeg skrive litt om sosiale medier og plattformer i forbindelse med angrepet på den Amerikanske kongressen 6. januar 2021.

Først må det startes med å nevnes at sosiale medier samler folket, og ved at flere mennesker med samme mening samles i en rom på sosiale medier vil det skape et «ekkokammer». Dette betyr også at meningene som da blir sagt fler og fler ganger, forsterker seg og fler vil få en følelse av at dette bare bekrefter at sin mening er riktig. Dette er noe som fører til situasjoner som vi så den 6. januar. 

Disse rommene som blir skapt på ulike sosiale medier, vil gjøre at fler likesinnede får med seg like meninger. Ved at en person kommuniserer på ulike sosiale medier hva en mener, og ved at man liker og kommenter ulike poster, vil dette skape en «filterboble» som gjør at du vil få opp ting som du selv er interessert i og kan være interessert i fremover. Dette fører videre til dette «ekkokammeret» som nevnt tidligere, og folk vil bli mer og mer irritert hvis det er for negativt. Når da Trump supportere hører først hva presidenten selv sier, og de er enige, og får det bekreftet gang på gang av andre likesinnede, vil dette føre til det vi så 6. januar, nemlig at det bikker over for folk. Dette er et prakteksempel på hvordan sosiale medier påvirker samfunnet vårt, og hvor lett det er å få ut informasjon om for eksempel budskapet som Trump kom med som var at de skulle ses de 6. januar. Disse gruppene som da har blitt skapt ved at «filterbobla» samler opp dine interesser, og at folk skriver til hverandre på Twitter og lignende, blir da skrevet i og diskutert hva han mener med dette. Dette ender til slutt opp med at de stormer kongressen, fordi Trump sa de skulle komme og demonstrere, og budskapet ble spredt til likesinnede

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *