Kunstig intelligens

I dette tredje blogginnlegget skal jeg skrive litt om forrige forelsnings tema, nemlig kunstig intelligens. Dette er et tema som er svært relevant og som er veldig interesant. Kunstig intelligens er noe som kommer til å høre mer og mer om og som allerede er implementert i hverdagen vår. I dag er det allerede flere datasystemer som har tatt over og er styrt av kunstig intelligens, og de fleste nettsider har store deler hvor kunstig intelligens er en viktig del av siden.

Et system som allerede er stort sett tatt over av kunstig intelligens er kundeservicen og hjelpen på mange sider. Det er mange sider som har implementert chatbots i sin nettside, som skal være hjelpen kunden får på siden. Chatbots kan også være en måte å skaffe innsikt hos kunden, og kartlegge denne nettsiden sine mangler. Dette kan hjelpe den aktuelle nettsiden til å utvikle seg, å ta store steg i markedsføringen også. Dette er et eksempel på en veldig spennende side av kunstig intelligens.

I den akutelle forelesningen pratet foreleser om måten den kunstelige intelligensen kan ta over jobbene våres, og noen temaer og eksempler hvor de allerede viser gode resultater eller til og med bedre enn menneskelige vurderinger. Dette synes jeg var veldig spennende og noe jeg begynte å tenke litt over. Kan det være at det ikke er bruk for mennesker etterhvert? kan det være at halvparten av oss bare blir sittende hjemme uten å ha noe jobb å gjøre? dette er spørsmål som vi kan stille oss, men som svarene ofte vil være positive for oss mennesker. Som foreleser sa, og som jeg vil tenke meg selv er kunstig intelligens er perfekt måte å supplere menneskeheten, altså gjøre ting lettere for oss. Dette er noe som forhåpentligvis ikke skal ta over for oss, men altså hjelpe oss, noe som gjør oss i hovedsak enda bedre og skal gjøre jobbene våres lettere, som igjen fører til positive ting.

Kunstig intelligens i næringslivet er så utrolig spennende, og det kommer til å være stort i løpet av de kommende årene. Nye bedrifter kommer i stor grad til å satse på dette og utvikle dette videre, noe som igjen kan føre til at nye bedrifter kan ta store steg på kort tid. Den teknologiske fremdriften har stor betydning av kognitive teknologier for virksomheter , og det vil være veldig mange flere steder å bruke teknologien i forhold til det som er i dag. Dette igjen fører til at bedrifter som er tidlig ute med å teste ut slike ting, kan ha store fordeler med erfaring som igjen kan omsettes i resultat. Virksomheter i dag bør videreutvikle oppmerksomheten om teknologi og teste ut ulike prosjekter som er i en startfase slik at man får opp erfaringsnivået og kunnskapen rundt kunstig intelligens.

En annen side av kunstig intelligens er andre typer å samle kundedata på. Dette er data som kan være utrolig viktig for hver enkelt bedrift å få inn, slik at de kan skaffe relevant informasjon til deg som forbruker og tilpasse markedsføringen deg som person. Dette er ble nevnt i denne forelesningen, og det kan høres ut som en god måte å få forbrukere til å få riktig markedsføring og informasjon om de produkter og tjenester nettopp denne personen trenger. Dette er også noe som høres litt skummelt ut i første omgang, men som kanskje etterhvert vil bli mer normalt. Dette er også veldig spennende synes jeg som forbruker, at hvis jeg er på en fremmed flyplass, at jeg ser reklame som er spesial tilpasset meg selv og ikke generalisert til det aktuelle landet man reiser til.

Så for å komme med en liten avslutning er det sinnsykt mange positive sider ved dette temaet, og det er veldig mye spennende ved nettopp denne typen bruk av kunstig intelligens. Jeg synes det er aller mest spennende å se hvordan bedrifter kan ta i bruk disse ulike typene av kunstig intelligens for å videreutvikle virksomheten, og ta nye steg, og eventuelt ekspandere ut i nye markeder. Spørsmål videre blir hvordan kan man bruke dette til at virksomheter kan omsette mer, og dette er noe man må lære seg over tid, som vi virkelig kommer til å se mer av etter hvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *